Apa bitcoin bener decentralized

Conto sentralisasi!

  1. Ripple - 97% saka pasokan sirkulasi saka XRP dianakaké dening akun 100 ndhuwur
  2. Cardano - 33% terpusatake pasokan sirkulasi saka ADA sing dianakaké dening akun 100 ndhuwur
  3. Lintang - 95% terpusat saka sumber sirkulasi XLM sing dianakaké dening akun 100 ndhuwur
  4. IOTA - 62% terpusat saka sumber sirkulasi MIOTA sing dianakaké dening akun 100 ndhuwur
  5. NEO - 70% terpusatake sumber sirkulasi NEO sing dianakake dening akun 100 ndhuwur
  6. Nano - 63% terpusat saka pasokan sirkulasi saka NANO sing dianakaké dening akun 100 ndhuwur
    CEO coinbase Brian Armstrong

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mungkasi. Nelpon. Bitcoin. Decentralized.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

> Bitcoin yaiku cryptocurrency lan ing saindenging donya sistem pembayaran.[8]: 3 Iku pisanan Desentralisasi itungan digital

Wikipedia lan liya-liyane tansah mbaleni tembung "desentralisasi" ing saben sebutan Bitcoin.

Iku ora.

>Decentralization yaiku proses distribusi utawa dispersing fungsi, kakuwasan, wong utawa barang adoh saka lokasi pusat utawa wewenang

Bitcoin mesthine wis dadi desentralisasi, nanging durung nganti rampung. Lan ora bakal. Proof-of-Work mati.

Aku malah mbutuhake tembung kanggo nerangake, mung katon ing grafik sing apik ing ngisor iki! (Ayo dadi jelas nganggep 51% entuk daya kanggo nindakake apa-apa)

  1. "Sentralisasi" yaiku desentralisasi kanthi entitas 1 sing dadi pusat

2. Isih tengah ...

3. Apa ... oh ora, isih terpusat (sing siji ngontrol luwih saka 50%, yaiku minangka pusat sing paling penting)

4. Ayo bali menyang Bitcoin. (distribusi hashrate saka https://blockchain.info/pools)

Secara teknis, sampeyan kudu mbajak entitas 3-4 kanggo ngontrol. Ayo genggam AntPool, BTC.com, ViaBTC, F2pool, BTCtop iku bisnis non-colluding lan ora mung siji entitas sing ngetutake 5 - sing aku ragu. GHash gagal amarga padha nduduhake ndhuweni 51%. Penambang Cina luwih pinter tinimbang iku. Delengen carane apik hashrat dibagi karo pemimpin sing ora cetha ...

Sampeyan isih banget terpusat, amarga desentralisasi = 3 (singkatan saka 2%) mung entitas 2 adoh saka pusat tunggal. Nanging iki grafik sing nuduhake _miners_. Miner dumunung ing papan fisik negara. Ayo bali menyang donya nyata amarga:

Negara duwe wewenang sing pinuh saka entitas fisik sing dumunung ing wong, kalebu penambang.

5. Punika grafik non-China vs China

Saiki, waca maneh ing grafik 3rd. Apa menowo?

Bitcoin, Ethereum, lan kabeh koefisien Proof-of-Work minangka cen-tra-li-zed. Sampeyan bisa ngitung ku entitas bisnis (3-4) utawa miturut negara (1). Iki minangka sing paling jelas, nanging sampeyan uga bisa ngitung pusat kanthi perusahaan hosting (Kabeh nggunakake AWS? Sentralisasi), lokasi kewarganegaraan / fisik saka CEO lan liya-liyane. Sampeyan njaluk idea.

Salah siji cara, iku cocok karo istilah sentralisasi. Nalika wong ngandhani yen ana desentralisasi, tulisen ing kene.

Iki ora "ala nanging bisa urip karo". Iki game liwat. Bitcoin yakuwi versi 1000 sing luwih alon saka UnionPay - kedadeyan loro ing China. Lan aku yakin UnionPay wis mranani luwih apik ing mripate.

Iku mung keamanan-liwat-ora jelas sing tetep diarani "desentralisasi" ing mata umum.

Ing kasus yen sampeyan pancen keras kepala kanggo ngulang mantra "penambang ora bisa nyetel aturan kasebut"Deleng artikel liya sing nuduhake cara kerja ganda https://medium.com/@homakov/how-to-destroy-bitcoin-with-51-pocked-guide-for-governments-83d9bdf2ef6b

Iku bener yen sampeyan ora bisa ngganti konsensus dhewe - ora ana in-protocol on-chain governance (sing aku bodoh, lan Tezos / Dfinity / Failsafe bakal nggawe pikiran sing luwih apik lan luwih cepet), nanging ora ketompo . Sanalika sampeyan bisa ngilangi pamblokiran kosong, utawa nulis maneh sajarah kanthi pertambangan ing cabang liyane, sampeyan tetep dadi sandera blokir.

Yen sampeyan ngomong "nanging ora duwe keuntungan ing peretas" sampeyan ora bisa ngalami desentralisasi. Sampeyan ora mbangun keamanan blockchain babagan keuntungan tengah saka eksploitasi sampeyan _now_. Paypal ora bakal mbatalake rekening bank saiki - nanging mesthi bisa dilakoni nalika mbutuhake. Mulane "apa-apa ing saham" lan "biaya serangan" ora ana penting minangka mung entitas sing kudu dikompromi.

Lan ora ana tanggalan kanggo macem-macem PoW lan bisa nylametake panjenengan saka, amarga sampeyan bakal miwiti karo hashrat sing luwih ora pati roso, gawe salah siji, bali menyang level keamanan 2009.

Mung ngalih menyang Proof of Stake bisa, bisa, bantuan.

Iki tegese desentralisasi bener kudu katon (entitas 51 kanggo dibajak), loro kanggo entitas bisnis lan negara ngendi panggonan kasebut. Usaha 100 ing 100 negara-negara liyane duwe kesempatan luwih murah tinimbang colluding saka perusahaan 3 ing pamaréntahan 1.

Artikel babagan medium ditulis dening Egor Homakov

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bursa - pembunuh desentralisasi

Kathah ahli ngandharaken bilih nalika pertukaran cryptocurrency dhateng panggung, piyambakipun mateni decentralization bitcoin. Mereka ngatur klien nyimpen dhuwit recehan kanthi aman, uga menehi layanan kanggo tuku, ngedol, nganalisa cryptocurrency dadi fiat lan sabalikna. Sing muni apik, supaya akeh wong luwih seneng nyimpen dana nggunakake layanan kuwi, nanging supaya ngadhepi bebener - iku bank kanggo cryptocurrency. Lan yen ijol-ijolan nduweni serangan hacker, utawa sawetara kesalahan, utawa pendirane nemtokake yen, siji - kejujuran ora politik paling apik sawise kabeh, lan loro - sapa sing ngomong dhuwit ora bisa tuku rasa seneng mung ora ngerti ngendi tindak belanja, dheweke mung njupuk kabeh dhuwit lan urip klien kanthi seneng.

Paus - iwak amba ing cryptoworld

Siji liyane masalah, khas kanggo cryptoworld, punika wonten ingkang disebut "paus bitcoin" - individu utawa kelompok sing duwe jumlah gedhe bitcoins lan kadhangkala bisa mengaruhi pasar menyang rega preferensial. Satoshi Nakamoto, misuwur lan misterius, katon minangka paus paling gedhe kanthi aset kira-kira luwih saka 1, 000, lan bitcoins 000. Untunge, misale jek dheweke wis ngenteni mung bitcoin 500, minangka programmer Sergio Demian Lerner ditemokake kanthi mriksa buku lampiran, lan ora kena pengaruh pasar.

Mining - kasedhiya ora kanggo kabeh

Pertambangan bitcoin saiki dadi meh ora kasedhiya kanggo rata-rata wong. Sampeyan ora bisa mung tuku kertu grafis lan miwiti bitcoin pertambangan karo komputer - pisanan, tagihan kanggo listrik bakal luwih gedhe tinimbang untung, lan sing kapindho, proses pertambangan bakal entuk sedhela supaya sampeyan mung bakal pacangan sawetara bitcoin (yen dheweke bakal cukup sugih). Kanggo ngomong apa-apa saka swara lan panas, sing bakal nggawe urip ing apartemen padha karo peralatan pertambangan elek. Wong lan perusahaan sing bisa mbiyantu, mbangun tetanduran kanthi pertambangan, lan proses iki saya dadi luwih angel. Reality sampeyan kudu tuku bitcoin kanggo rega sing didiktikake dening pasar lan "paus" kasebut ing ndhuwur.

Bubar ana akeh tuduhan, amarga akehe popularitas lan panyebaran pertambangan bitcoin ing China "sentralisasi pertambangan" ana. Para ahli ngira sing sekitar 71% saka bitcoin saiki ditambang ana. China ora mung mrodhuksi peralatan pertambangan, nanging uga pertambangan ageng sing ana ing kana, njupuk keuntungan saka listrik murah. China uga dadi pamimpin cacah pertambangan - kolaborasi antarane penambang individu lan perusahaan pertambangan. China minangka papan kanggo papat blumbang pertambangan Bitcoin sing paling gedhé. Sadurunge Beijing dilarang ICOs (Kurban Dhuwit Awal), China nyumbang 90% kabeh perdagangan bitcoin. Sawise akeh daya pertambangan dipusatake ing sawijining negara adhedhasar desentralisasi ragu-ragu Bitcoin lan nyedhiyakake jaringan Bitcoin kanggo tingkat risikonya kanthi khawatir.