Pengumpulan liwat pencurian

Juli 17 2010 mt gox ditetepake
September 18 2010 bitcoin kaloro pertambangan dilakokno dening slush wiwit pamblokiran pisanan bisa ditambang dening sipil global
Jan 28 2011 25% saka total bitcoin kui (5.25 yuta koin ing sirkulasi
Feb 9 2011 bitcoin tekan paritas karo kita dollar 1 usd 1 btc)
MARCH 6 mt gox sing didol japans tibanne perusahaan sing dhuwur kacepetan jaringan 900Ghash / sec total sing anyar kacepetan (potensial superkomputer utawa net bot gabung jaringan)
Juni 13 2011 25000btc dicolong saka anggota forum bitcoin allinvain
mt gox pelanggaran utama 60000 pangguna rincian dijupuk. Admin ngedol dhuwit sing ngedol rega saka 17.51 menyang 0.01
Juni 19 2011 tradehill lan britcoin ijol-ijolan (akun 600 effected, siji pangguna kurang luwih 2000btc 599 liyane carane dhuwit recehan padha dicolong?
Juli 26 2011 Bitomat (donya 3rd paling tukar) ilang 17000 bitcoins padha nyekeli kanggo klien (ngendi lagi saiki?
Agustus 5 my bitcoin kalah 150000 bitcoins ngendi mereka?
Maret 2012 linode disusupi 46000 btc dicolong
bisa 11 2012 hack bitcoinica 18000 btc dicolong
Juni coinbase 2012 didegaké
September 3 2012 bit disusupi kanggo 24,000 btc
Maret 8 disusul kira-kira 400 btc
April 20 2013 bitcoin tengah disusupi sawetara atus BBT, pemilik situs setuju kanggo nutupi kanthi bener
Perusahaan dolanan 2013 sing disebut metu kanthi diam-diam nggunakake pelanggan komputer kanggo mine btc
14 2013 uga nyatakake keamanan tanah air ing 2.9 yuta saka akun dwolla sing dadi anak perusahaan saka mt gox amarga ora bisa ndaftar minangka bisnis transmisi dhuwit
Bisa 23 2013 bitcoin tengah disusupi sawetara atus btc dijupuk
Oktober 2 2013 fbi ditutupi dalan sutra nyakup 3.6 yuta worth btc (rega saben koin $ 139)
Desember 2 2013 960000 btc dicolong saka pasar domba (situs narkoba online)

Ing Mt. Gox hack
Ing 7 Februari 2014, Mt. Gox mandheg kabeh penarikan bitcoin, ngakoni yèn dhèwèké mung ngundhuh panjalukan mundur "kanggo olèh paningalan tèknis sing jelas saka proses mata uang." Sawisé sawetara minggu sing ora dikonfirmasi, ing 24 Februari 2014, ijol-ijolan ditrapake kabeh dagang lan situs web lunga offline . Minggu sing padha, dokumen perusahaan sing leaked nyatakake yen peretas wis nyerang sing Mt. Ngalihake Gox lan nyolong bitcoin 744,408 milik Mt. Pelanggan Gox, lan uga bitcoin 100,000 sing dimupangatake dening perusahaan, lan asil ijol-ijolan kasebut diumumake dadi insolvent. On 28 February Mt. Gox ngajokake proteksi bangkrut ing Jepang, lan ing AS rong minggu sabanjure.

Penyelidikan sabanjure nunjukake yen hack gedhe saka Mt. Gox wis wiwit awal September 2011. Akibaté, Mt. Gox ngoperasikake sacara teknis sajrone meh rong taun lan meh kabeh bisa ngilangake bitcoin ing pertengahan 2013. Bukti tambahan ngusulake menawa Mt. Gox wis ilang nganti Bitcoin 80,000 saka ijol-ijolan malah sadurunge Mark Karpelés mundhut tukar ing 2011.

Sanajan tetep diselidiki lan bukti-bukti isih durung cetha ing wektu iki, dianggep bilih sebagian besar bitcoin sing dicolong saka Mt. Gox dijupuk saka dompet online (utawa panas), kalebu kabeh mata uang sing diselehake ing panyimpenan kadhemen, amarga "bocor" ing dompet panas. Dompet cryptocurrency online yaiku dompet dhasar sing digunakna kanggo nyimpen kode digital sing aman, dikenal minangka kunci pribadi sing nuduhake kepemilikan kode digital publik, sing dikenal minangka kunci publik, sing bisa digunakake kanggo ngakses alamat mata uang lan informasi kasebut sing disimpen ing dompet. Sadurunge September 2011, ing Mt. Kunci pribadi Gox ora dienkripsi lan bakal katon yen dicolong liwat file wallet.dat sing disalin, kanthi peretas utawa mbok menawa liwat wong njero.

Sawise file disusupi, para peretas bisa ngakses lan bitcoins cipher mboko sithik saka dompet sing gegayutan karo Mt. Kunci pribadi Gox tanpa dideteksi. Keypool bareng file sing disalin nimbulake alamat ulang, sing tegese perusahaan katon ora bisa nyolong, kanthi Mt. Sistem Gox nggujohake transfer kasebut minangka deposit tinimbang dipindhah menyang alamat sing luwih aman. Saben dompet ngeculake, interpretasi sistem Mt Gox babagan nyolong minangka panyelehake ngasilake bitcoin tambahan 40,000 sing dikreditake marang pirang-pirang akun panganggo.

Sembarang luwih akeh nyolong. Wis kabeh wis padha karo grup sing padha? Apa sing disambung karo tim pendiri?